Friday, November 14, 2008

Dresden

Tänane voor lükati edasi ja toimub kell 4 kohaliku aja järgi.
Sõit Dresdenisse kulges eestlastel traditsiooniliselt kentsakaid radu pidi. Lätlased on vist kogu maleilmale rääkinud anekdooti eesti maletajate reisimisest. Asja tuum seisnes selles, et Torino olümpialt hakkasid meie võistkonnad ligi 12h varem tulema ja kohtusime lätlastega Praha lennujaamas. Arvake ära, kes varem koju jõudsid.
Olümpia avamisega tõmmati konkreetselt kott pähe. Üldiselt hoidun igasugustest avamistest ja lõpetamistest, puruigavad. Seekord lubati näidata paljast tiigrit ja karvaseid naisi, lisaks siis pärast avamist süüa anda. Jaaaa , anti küll, 1 närune präänik.
1. voor Täielik infosulg korraldajate poolt, kusagilt ei lugenud välja, et kasutatakse sellist paarimissüsteemi. Ootasime vastaseks mingit nepaalilaadset võistkonda, aga jah Kuuba. Algselt oli planeeritud Kaido vabaks jätta, Kuuba vastu sellist luksust lubada muidugi ei saanud.
1. laud Külaots - Dominguez Kaido mängis varianti, kus kaotada on üsna raske. Värske välkmale maailmameister kasutas suhteliselt uut ideed mustadega ja selgus, et kehva mänguga saab kaotada ka selles variandis. Otsustavatel hetkedel Kaido võttis end õnneks kokku ja täpse mänguga hoidis viigi ära.
2. Bruzon - Kanep vastane püsis mitu aastat umbes 2670 reitinguga, 2700-st jäi paar korda napilt puudu. Umbes aasta tagasi tuli ta kolinaga 100 reitingupunkti alla poole. Nüüd siis taas tõusuteel. Partiiks valmistuda oli aega väga vähe, nii palju jõudsin vaadata, et vastane võib mängida suvalist avangut, õnneks tundus, et väga sügavuti teooria uurimisega ta siiski ei lähe. Oe2 sitsiiliat polnud vastane nii printsipiaalselt mänginud ja tuli kulutada avangus üsna palju aega, et täpsed käigud meelde tuletada. Kahjuks on variant selline, et väiksemgi ebatäpsus viib strateegiliselt läbi seisuni. Kui must suudab teostada vabastava lükke b5 ilma suurte kadudeta, siis on seis hea. b5 ma ka käisin, ainult kahjuks muutsin plaani ja lõin b6-le ratsuga. Algne plaan Ob6 võtta oli lihtne ja loogiline. Tekkivas seisus on mustal kõva kompensatsioon etturi eest ja ligikaudu võrdsed võimalused. Jägnes käik Ra5, mida ma alahindasin ja seis oligi strateegiliselt läbi.
3. laud Liiva - Quezada Riho mängib viimasel ajal sitsiilia vastu teisel käigul 2. c3
Käigu pluss - väldib pikki teoreetilisi variante. Miinus - ei pretendeeri avanguparemusele. Riho mõtles mingil hetkel pikalt, millega lüüa e5-le, enda sõnutsi jooksis tal juhe kokku. Seis võis valgel natukene kehvem olla, vastane õnneks kõiki võimalusi initsiatiivi haaramiseks ära ei kasutanud ja mäng rahunes käikude kordamisega viigiks.
4. laud Hernandez - Sepp. Olavi vastase ELO oli umbes 2580, aga ükski meie võistkonna liige, kaasaarvatud kapten, kuulnud tast varem polnud. Eks neid Hernandezeid erinevates variatsioonides elab seal ameerikas lademetes. Välimuselt meenutas Nona Gaprindashvilit, tumedad juuksed ja kaabu peas (sigarit polnud suus ja rummikoksi näpus). Avangut mängis kuubakas kavalalt ja noh... Olav pani pange.
Täna siis Iraak, võistkonnas on neil pea kõigil nimeks Hussein. Üks mäletatavasti tõmmati oksa, muidu oleks see ka. Esimesel kahel laual neil 2350 reitinguga Husseinid. Viimane Hussein 2100 umbes. Khalifman oli Husseine juba piilumas ka käinud, minu Hussein on vana kala. Kapteni sõnutsi natuurilt selline tüüpiline turukaupmees (pole välistatud et ongi) Nojah ega ma ise ka väga tüüpmaletaja mõõtu välja anna. Tegelikult 2350 on täitsa korralik tase ja potensiaali sealsel regioonil on. Võtame või Iraani, kes eile viigistas Ungariga. Kavalad on nad küll, eestlased peaks ka klanni nimed kasutusele võtma. Valmistuda on üsna vastik, tee sa neil vahet. Tekkis mõte, et vahetaks ka nimed ära, mina Olaviga ja Kaido Rihoga näiteks, las uurivad siis baasist.
Kirjutamisega on nii, et partiisid kommenteerida ei jõua ja üldmuljeid saate Tuuli näpust lugeda. Juhul kui Hussein peaks täna mulle tuule alla tegema, siis jääb arvatavasti rohkem aega kirjutada ja muud tsirkust teha.
Edit hättiga käis ikkagi Chibukas mitte shvili. Jõõle visad olid ikka Husseinid.

No comments: