Thursday, November 13, 2008

13.11.2008

Maleolümpia 1. voor

Eesti meeskond kaotas täna 16. asetusega Kuubale 1-3.

Külaots - Dominguez 1/2
Bruzon - Kanep 1-0
Liiva - Quezada 1/2
Hernandez - Sepp 1-0

Kaido mängis värske välkmale maailmameistriga. Tundub, et Dominguezel oli enamus mängu väikene initsiatiiv. Õnneks midagi ohtlikku ei tekkinud ja Kaidol õnnestus viigistada.
Meelis mängis Bruzoniga. Nad on varem kohtunud 18-aastaste MM-il. Minu mäletamist mööda oli siis Bruzon turniiril esimese asetusega. Partii lõppes tookord viigiga.
Bruzon oli vahepeal juba päris tõsine tegija malemaailmas, ligi 2700 reitinguga. Mingil hetkel oli tal langus, aga nüüd mängib jälle kõvasti.
Pole arvutiga analüüsinud partiid, aga Meelis ütles, et oleks pidanud odaga b6-le lööma, mitte ratsuga. Pärast seda tõi Bruzon ratsu a5-le ja tekkisid üsna kiirelt probleemid, millele Meelis lahendust ei leidnudki.
Rihol oli avangust hea seis. Must kaitses aga täpselt ja forseeris lõppmängus viigi.
Olavi seisu ei oska väga kommenteerida, seis lagunes tasapisi koost. Valge arendus vanaindias oli üsna omapärane, ei näe tihti sellist avangukäsitlust... Rh4, g3 jne. Huvitav.
Lähinaabritest: Läti suutis viigistada tugeva Israeliga. Ametlikul kodulehel on näha, et Soome võitis Gruusiat, aga see on vale, Lehtinen kaotas Pantsulaiale ja kokkuvõttes said nad ikka tappa.
Mõned üllatused: Bulgaaria kaotas Saksamaa 2 võistkonnale. Topalov ei mänginud. Ungari viigistas Iraaniga.

Naised kaotasid Tšehhile 0,5 -3,5.
Nojah pole viga, homme on uus päev.

Live ülekanded toimivad hästi ja laadisin endale ka alla olümpia tv tarkvara. Näis, kas homme midagi asjalikku ka näitab.

No comments: