Thursday, November 20, 2008

20.11.2008

Maleolümpia 7. voor


Eesti meeskond on saanud viimases 3 voorus kindlad võidud, tõsi arvestades vastaseid peakski see nii olema. Täna alistati Lebanon 3,5-0,5. Mängud ei olnud täna sugugi kerged.

F.Eid - K.Külaots
Kaido vastane kahis sitsiilia avangus viguri paari etturi, aktiivsuse ja musta lõhutud kuningaseisu eest. Mingit tugevat initsiatiivi ei tekkinud, ühel hetkel loovutas Kaido viguri tagasi, aga vastukaaluks tungis ta vanker teisele reale misjärel oli valge üsna potis ja peagi tuli ka punkt.

M.Kanep - F. Khairallah
Meelis mängis järjekordselt valgetega e4 ja sai valgetega sitsiiliat praktiseerida. Keskmängus minu arvates midagi head ei olnud, pidi musta rünnakut likvideerima, igal juhul sai ta sellega hakkama ja kui tal oli enamettur lepiti viiki. Valge kuningaseis oli pisut lahtine, musta vigurid heas koordinatsioonis, eks vast sellepärast Meelis viiki pakkuski.

A. Kassis - O. Sepp
Kuningagambiidis tekkis üsna segane seis, Olav jäi vähemkvaliteediga ja ühel hetkel tundus, et ta peab võitlema viigi eest, kuid siis andis vastane kvaliteedi tagasi ja vanker-lahkvärvi odade lõppmängu vormistas Olav võiduks.


A.Volodin - N. Sakr
Aleksander ei ole mänginud olümpial võimetekohaselt. Tänane mäng oli ka üsna raske ja võidusansse tegelikult ei olnud. Vastase ebatäpne mäng vankrite lõppmängus tõi siiski lõpuks Aleksandrile punkti.

Homme tuleb juba tõsisem vastane, mida oligi oodata - Kazahstan. Võibolla oleks aeg hakata tugevamate vastu korralike tulemusi tegema?!
Naised võitsid ICSC 3-1. Monika kaotas 1. laual.


Täna kohtusid olümpiakulla kaks põhifavoriiti Venemaa ja Armeenia. Mõnevõrra üllatuslikult suutis Armeenia võita. Sargissian alistas Grischuki. Peab tunnistama, et Grischuk ei ole just kõige parem vormis. Arvasin, et nii olulise matshi puhul kasutatakse ikka ka Morozevichit, aga... ei kasutatud. Arvan, et selle võiduga tegi Armeenia suure sammu olümpiakulla poole, kuigi jah jäänud on veel 4 vooru ja meeskondi, kes võiksid Armeeniale vastupanu osutada küll ja küll. Tipu lähedale jõudis Iisrael, kes alistas Hispaania. See meeskond võib veel esikolmikus kaasa rääkida. Põnev saab homme kindlasti olema ka Venemaa- USA matsh.

Lõpetuseks panen üles diagrammi eilsest Poola - Prantsusmaa 4. laua vahelisest mängust, kus kohtusid Gajewski ja Maze.



Viimati lõi valge Rg5 -h7 etturi. Järgnes käik, mis lõpetas partii. Üsna elementaarne, aga samas väga ilus!

2 comments:

Anonymous said...

Ilus-ilus! Aint mis käik see oli? Et kas see rohkem nagu ülesanne vä, üsna elementaarne ülesanne. Aga ilus ikkagi. Kirja jäi panemata vist Le2 jah.

Siim Kanep said...

Mõte oligi vastust mitte panna:) Aga Le2 õn õige küll.