Saturday, November 8, 2008

08.11.2008

Välkmale maailmameistrivõistlused 2008, Almatõ

Tundub, et olen pisut üle pingutanud sellega, et Tali memoriaali välkmale tähendas ühtlasi välkmale maailmameistrivõistlusi. Eile, täna mängit(i)akse Kazastanis, Almatõs 16 mängijaga välkmale ajakontrolliga 5 minutit kummalegi vastasele. Imelik, aga tippturniiridel kasutatakse seda ajakontrolli üsna harva, tavaliselt lisandub igale käigule juurde ka mingi arv sekundeid.

Turniiri koosseis on enam-vähem kõrgetasemeline.

Mängivad Morozevich, Ivanchuk, Radjabov, Mamedyarov, Kamsky, Svidler, Gelfand, Dominguez, Grischuk, Polgar, Rublevsky, Sasikirian, Tkatšjov, Kazgaleev, Vaganian ja Amin.
Turniiri ametlikult kodulehelt leian ainult voorude tulemused, lõppliku seisu pole hetkel veel näha. Täna õnnestus ka partiisid jälgida. Enam tähelepanu pöörasin Ivanchukile ja põhjusega, sellest hetkest kui ma mänge vaatama hakkasin kuni lõpuni võitis ta kõik partiid. Eilsete tulemuste järgi ei läinud tal nii hästi, aga lugemata kokku hetkel teiste tulemusi arvan, et ta on võitja, kogus ta lõpuks 11 punkti 15-st.


Kell 15.45 parandan enda oletuse: Võitjaks tuli 11,5 punktiga Dominguez Perez, Leinier Kuubast, kaotamata ühtegi partiid! Vot selline mees.




Leinier Dominguez Perez (10.05.1983, Kuuba) - mees on viimastel aastatel tõusnud tippu. Märkimisväärseid võite tal siiani ei ole. Viimane tipptulemus oli Bieli turniiril esikoha jagamine. Hetkel on FIDE reitinguga 2719 jagamas 20-23 kohta maailmas.
Dominguezt võib vahel näha mängimas ka ICC-s.

Turniiri esikolmik: Dominguez, Ivanchuk ja Svidler.

Soome klubide meistrivõistlused

Täna mängitakse järjekordne voor Soome klubide meistrivõistlustel. Liider EtVaS kohtub täna Velhotiga (Sammalvuo, Polaczek). Loodan Meelise ja Olavi klubile parimat.

No comments: