Monday, November 24, 2008

24.10.2008

Eilne päev oli täielik katastroof. Hakkasin kodust vanemate juurest kell 4 Tartusse sõitma, et sealt edasi Viljandi sõita. Võru - Tartu reis kujunes 5 ja poole tunniseks, Tartusse jõudsime pool 10. Peatus peatuse järel liikusime 10 m kaupa edasi. Ühel hetkel otsustas bussijuht kõrvalteelt minna ja siis jäi buss kinni. Natuke oodati, kuni lõpuks aeti rahvas bussist välja ja läks bussi lükkamiseks. Välja lükati ja reis jätkus. Ligi 4 km enne Tartut seisime kohapeal kõige kauem, arvan, et kõvasti üle tunni. Terve tee helistas mingi rahutu härra järjepidevalt politseisse ja sõimas neid üsna konkreetsete sõnadega.
Ok kui Tartusse jõudsime, siis jäi veel väikene lootus, et 22.10 väljuva bussiga Viljandisse saame. Aga lootuseks see jäigi, ootasime kella 12-ni kuni viskas lõpuks üle ja maandusime Dorpat hotellis. Kusjuures üritasime igasugustest allikatest infot saada - tulemusteta. Sai isegi ühe venelasest bussijuhiga vene keelt praktiseeritud:D
Hotell oli see eest väga ok. Hommikul saime lõpuks edasi Viljandisse liikuda.
Nüüd siis maleolümpiast.
Turniiriseis enne viimast vooru on nii eestlastele kui ka usutavasti kogu ülejäänud malemaailmale päris põnev.
Eesti meeskond asub hetkel 33 kohal ja viimase vooru vastane on Austria. Päris hea loos. Vastane võiks olla võidetav, tuleb kindlasti kõva lahing, ma loodan.
Tabeli tipus asuvad Armeenia ja Ukraina 17 matšipunktiga. Punkt vähem on Iisraelil ja Hiinal. Üks nendest neljast võistkonnast tuleb olümpiavõitjaks. Venemaa lootused on kustunud.
Naiste võistkond on enne viimast vooru 43 kohal ja vastaseks Inglismaa. Saab raske olema, aga Saksamaaga suudeti viigistada nii, et lootust on.
Juhib 17 punktiga Poola naiskond! Punkt vähem on Ukrainal, Gruusial ja Serbial. Ka siin on Venemaal kustunud võimalus olümpiavõitjaks tulla.

No comments: