Saturday, November 15, 2008

15.11.2008

Maleolümpia 3. voor

Oeh, millega Eesti meeskond hakkama sai?!?! Tõenäoliselt ootasid kõik fännid ilma mingisuguste kahtlusteta meie meeste võitu. 110 asetusega Botswana suutis aga viigistada.
Täna ei mänginud Kaido, igati mõistlik otsus, kõik vajavad kunagi puhkust ja loomulikult ei olnud mingit põhjust täiskoosseisus mängima minna.
1. laud Ignatius - Kanep 1/2
Ei tea, aga mulle tundus terve mängu Meelise seis kehvem olevat. Lõpupoole püüdis Meelis luua kuningarünnakut, aga valgel olid lihtsad kaitsekäigud olemas ja sanssi ei olnud. Kuna valgel oli ohtlik vabaettur, siis Meelis kordas käike ja mäng lõppes viigiga.
2. laud Liiva - Khetho 0-1
Ohh, üsna kurb partii. Vaatasime Gerdiga, et valgele avangus täiuslikumat seisu annab olla, pärast valge pikka vangerdust tundus, et Rihole tuleb punkt kiiresti. Partii edasist kulgu ei tahagi kommenteerida.
3. laud Pitlagano - Sepp 0-1
Olav mängis kindlalt, ilma riskideta ja vormistas partii rahulikult võiduks.
4. laud Volodin - Barileng 1/2
Aleksander valis ründava Vana-India variandi. Lõpupoole oli tal initsiatiiv, aga kui lauale oli tekkinud lahkvärviliste odade lõppmäng, siis üle viigi enam ei õnnestunud saada.
No eks paras külm dušš nii toetajatele kui ka mängijatele. Aga siiski tegemist oli alles kolmanda vooruga ja eksimusi aega parandada küll, peaasi pead mitte norgu lasta:)
Ja enda kogemus näitabki, et nõrgemate vastaste vastu mängides mõtled mängu ajal ikka nii, et eks ühel hetkel vastane eksib ja, et küll on aega partii võiduks vormistada, aga jah...

Naiste võistkond võitis Trinidad ja Tobagot 4-0. Võidud tulid kindlalt.

Teistest märkimisväärsetest tulemustest: Peab mainima, et nendes tulemustes ei saa kindel olla enne kui järgmine voor on alanud. Täna näitas, et Ukraina sai tappa Gruusialt, nüüd aga vastupidi a la Soome võit 1. voorus....
99,9 % on kindel, et Hiina kaotas Norrale, Holland viigistas Azerbadzaaniga ja Leedu tegi viigi Iisraeliga!
Venemaa mängib siiamaani eksimatult, täna alistati meie meeskonna esimese vooru vastane Kuuba 3,5-0,5 Kui enne olümpia algust arvati, et Kramnik ei panusta meeskonda, siis 3-st voorust on ta mänginud 2 vooru. Usun, et tiitli võitmiseks läheb tema toetust lõpuni vaja.
Homme mängib Eesti meeskond Montenegroga, mehed kõik üle 2500 reitinguga. Saab põnev olema.
Naised mängivad Ecuadoriga, võib samuti täitsa mängida.
Ok edu!

1 comment:

Anonymous said...

Siim sul on pooled botswanalased eesnimi pidi nimetatud, ülejäänud pooled arva ise ära mida pidi. Krt kas sa ei tunne siis Botswana malesaurusi?!?