Wednesday, October 8, 2008

09.10.2008

Pole kahjuks aega olnud, mistõttu on ka blogi kirjutamine unarusse jäänud. Võtan nüüd kokku lähimate päevade sündmused.

Viljandi kiirmale meistrivõistlused 2008

Pühapäeval mängiti Viljandi kiirmale meistrivõistluste viimane otsustav ring. Pingelises ja intriigiderohkes heitluses tuli meistriks üle pika aja Gert Elmaste. Teiseks jäin mina ja kolmas oli Villu Kuld. Viimases ringis läksime mõlemad Gerdiga võidult võidule. Omavahelises matšis pakkus Gert mulle valgetega viiki ja ma nõustusin. Mul oli põhimõtteliselt valida, kas mängida Gerdi või T.Kuldsepa vastu mustadega võidule. Gerdi eeliseks oli see, et ta oli Tanelit juba võitnud.

Minu õnnetuseks pani eelviimane voor järjestuse paika, kui tegin viigi A.Kaldmaga. Selge vastase alahindamine ja kiirustamine. Aga, samas voorus mängis Gert E.Silmaga ja tal oli selles mängus väga palju õnne. Toon siinkohal nende mängu olulisemad hetked. Gert oli mustadega. Peale tekkis järgmine seis


Valge käik, Gerdil oli aega umbes 15 sekundit, vastasel paar minutit. Valgel selge võiduseis. Gerdil õnnestus pikalt anda vastase kuningale tuld. E.Silmal viskas tõenäoliselt sellest järjekindlast tuleandmisest koblaka ette ja valge käis le7!!! (Täiesti arusaamatu, arvestades, et Gert oli ülisuures ajapuuduses) OK, pärast seda käiku on seis viik, aga paar käiku edasi ja...valge käigul

Ke4 vähemalt viigistaks, kuigi kasutades vastase ajapuudust saaks veel siin trikitada. E.Silm käis aga fe! (Valge suutis umbes 5 käiguga totaalsest võiduseisust ennast kindlasse kaotusseisu mängida). Pärast seda käiku võttis Gert loomulikult valge ülejäänud etturid ära ja lipustus. Siiski ei olnud partii veel lõppenud. Gert ületas aja üks käik enne matti. Tanel hõikas kõrvalt: aeg! (Fide reeglite järgi ta seda tegelikult teha ei tohi). Sellest polnud suurt midagi, sest Endel ei kuulnud seda ja lasi mati panna ja siis alles taipas aega fikseerida, see aga enam ei lugenud.
Nojah, oleks vähemasti Endel suutnud viigistada, oleks mul veel olnud sanss meistriks tulla. Tõsi, viimases voorus pidanuksin sel juhul võitma Tanelit. Aga oleksid ei loe.


Üks võidupartii ka meistri repertuaarist


I.Mõndresku-G.Elmaste
Viljandi kiirmale 2008 3 ring

1. d4 c6 2. c4 d5 3. e3 og4 4. cd rd5 5. lb3 of3

Nonii, kas valge saab b7 etturit võtta? Ikka saab, ainult, et kaotab.
6. lb7 0e4 7. la8 lc7 (valge lipp on kinni püütud) 8. f3 ob1 9. vb1 rb6....Valge alistus mõnekümne käigu pärast:D

Lisan lõppu ka 3 ringi tabelid ja koondtabeli



Soome maleklubide meistrivõistlused


Meelise ja Olavi klubi EtVaS jätkab liidrina. Sama palju matšipunkte on ka Tammer-Shakkil. Nädalavahetusel võitis EtVaS Aatost 5-2 (Meelis võitis Tarvot ja Olav viigistas Virtaneniga) ja MatSK-i 4-0 (Meelis viigistas Solozhenkiniga ja Olav võitis Agopovit)

Päris võimas, arvestades, et eelnevatel aastatel on klubi olnud viimaste hulgas.

Venemaa superfinaal

Tabel pärast 5. vooru

1. Svidler 4

2. Vitiugov 3,5

3-6. Morozevich, Timofeev, Alekseev, Lastin 3

7. Jakovenko

8-10. Tomashevsky, Sakaev, Riazantsev

11. Maslak

12. Inarkiev

Svidler on heas vormis. Riazantseviga partii oli hea. Vitiugov mängib ka kõvasti. Morozevich sai täna teise võidu. Jakovenko mängis Kerese rünnakut, seis oli üsna terav, Morozevich andis g7 etturi, vabastades enda vankrile g-liini. Vahel tundus Moro lahtine kuningaseis üsna ohtlik olevat, ometi suutis ta seisu lihtsustada ja võitis partii.

No comments: