Saturday, October 4, 2008

04.10.2008

Venemaa meistrivõistluste 1.voor

Enne turniiri algust pole miski kindel. Algselt Venemaa meistrivõistlustel mängima pidanud Grischuki ei ole, Sakaev on tema asemel.
1. vooru tulemused

Sakaev - Morozevich 0-1
Vitiugov - Alekseev 1/2
Svidler - Inarkiev 1-0
Timofeev - Jakovenko 1/2
Lastin - Tomashevsky 1-0
Maslak - Riazantsev 0-1

Pole ühtegi märkimisväärset partiid eraldi välja tuua. Svidler kasutas muidugi slaavi kaitses huvitavat avangukäsitlust. Võit tuli üsna kindlalt.
Huvitav, Morozevich on hakanud viimastel turniiridel Grünfeldi kaitset mängima, tema kontkekstis imelik valik. Viimastel aegadel on just valgele selles avangus häid jätke leitud ja minu arvates pole Grünfeldi kaitse tipptasemel väga populaarne ja perspektiivikas. Aga eile läks õnneks Sakaevit võita, näis kuidas edasi. Mulle isiklikult meeldis kui Moro mängis slaavi kaitset.

16.ndad arvutite maailmameistrivõistlused

Toimuvad Pekingis. Võisteldakse 28 erinevas mängus, sealhulgas siis males. Kui mängida on jäänud veel üks voor võib juba maailmameistriks kroonida maleprogrammi Rybka. 8-st mängust on ta teinud vaid ühe viigi. Rybkale järgnevad Hiarcs 6 punktiga ja Junior 5,5 punktiga.

Soome klubide meistrivõistlused

Jätkuvad sel nädalavahetusel. Meelise ja Olavi klubi EtVaS jagab hetkel liidrikohta Tammer-Shakki Tamperega (esimesel laual mängib Veingold). Täna, homme mängivad nad Aatose (Nyback, Miezis, Seeman) ja MatSK-iga (Solozhenkin, Agopov).





2 comments:

Anonymous said...

Ramm sai vist peale esimesi üllitusi otsa :(

Anonymous said...

Jõud rauges jah :)