Friday, February 20, 2009

Eesti MV ja maailmameister

Uskumatu, eesti mees tuleb ka 38-aastaselt maailmameistriks. Kõva sõna Hr. Veerpalu!

Topalov - Kamsky matshis ei näe ma viimasel mingeid võimalusi. Topa võit mustadega oli muljetavaldav, Ülari arvates isegi kahtlustäratav. Enne matshi panustasime sõpradega Topalovi võidule ja minu poolest las seekord olla tal raamat püksis. Peamine, et Kamsky WC ust maha ei lööks (nagu Rutiku lühifilmis E2-E4) ja topa vahele ei jääks.

Eile algas Linarese turniir ja Anand äsas Radjale mõnusa litri. Strateegiliselt mängis kenasti vastase üle ja lõpuks väga ilus 55. g5!! Vähese materjali juures niimoodi vastase kuningas kinni püüda... Naljakas oli lugeda suvaliste patserite kiibitsemist ICC-s, eranditult kõik nad karjusid g5, geeeeeviiiiiiiiiiis nagu oleks see maailma kõige lihtsam käik. Minul läks üsna mitu hetke, et pointile pihta saada.

Aeroflotil mängib Jaan Ehlvest. Saldos võit hiina naise üle ja 2 viiki endast reitingu poolest tugevamate vastastega. Tänane partii Sargissianiga on vähemalt minu jaoks müstika. Võibolla Jaanil õnnestub see lõppmäng mingi ime läbi ära hoida, aga miks ta nii imelikult mängis, ei taipa.

Eesti MV
Siiani tundub kõik hästi korraldatud. Elame ja mängime hotellis Wesenbergh (vms)
Avamisel räägiti peamiselt sellest, kui jama oleks mängida Tallinnas. Siis peaksid inimesed samal ajal tööl käima. Kenstakas põhjus Rakveres mängimiseks neh? Lõpuks üks tark mees lisas, et varsti ikkagi hakkame tööle. Kes tööle ei hakka, võivad pärast avamist teise tuppa veini jooma minna. Kuigi mulle isiklikult ei meenunud ühtegi töökohustust, jätsin seekord topsikud rahule. Meistrivõistluste maskott on kipsjalaga kidramees Neeme. Täna mängis ta pilli istudes, laulis ka. Jään huviga lõpetamist ootama.
Loos oli vahva, 2-s esimeseses partiis mustad Volodini ja Sepa vastu, siis väike paus ja mustad Külaotsa vastu. Volodin lahendas minu vastu (vist esimest korda) edukalt avanguprobleemid. Üritasin parandada musta mängu Ivanchuk- Nisipeanu partiis, aga seis oli ikkagi liiga nüri ja minu hobune endiselt b8-l. Otsustasin kehvemas seisus viiki pakkuda, vastane nõustus. Lõppseisus annab paremuse 19. e5 de (19...Rd5? 20. Of5! võidab) 20. Rfe5! Ld8 21. d6 Rbd7
Olgu, piisavalt aus, korra sain Volodini vastu halvemast seisust viigi.

No comments: