Saturday, January 10, 2009

10.01.2008

Esimene postitus uuel aastal. Veebruari algul saab olema ehk rohkem aega ja siis püüan olla aktiivsem.
Praegu on tähelepanu all Paul Kerese mälestusturniir kiirmales. Kahju, et selleks aastaks pole suudetud tuua kohale staare. Dreevit enam staariks pidada ei saa (umbes 5 aastat tagasi oli ta 2700+ ja kindel tipp). Ja mis rohkem kurvastab, ei mängi finaalis enam Eesti tipud. Minu teada oli aastaid tagasi küsimus, keda kutsuda ja kes peaks finaali pääsu tagama läbi eelturniiri. Nüüd ei ole enam meestel huvi, motivatsiooni? Loomulikult mängib rolli siin ka suhted Eesti Maleliiduga. Aga see selleks.
Kuuldavasti pakuti Eesti maletajatest finaali kohta Kaidole, ta loobus. Finaali kohta pakuti ka Volodinile, noormeés otsustas osaleda mängupraktika saamiseks eelturniiril. Rohkem andmeid mul kahjuks ei ole, kellele veel finaalis mängimist pakuti. Tuginedes meedia allikatele tekib ikka küsimus, kas pakuti finaalis kohta ka M.Kanepile, O.Sepale, R.Liivale , I.Svõrjovile? 2 neist on suurmeistrid, 2 Eesti malekoondise liiget. Siia listi võiks veel lisada ka M.Rõtsagovi, aga temast pole enam pikka aega midagi kuulda.
Hämmastab ka see, et Volodinile anti võimalus osaleda eelturniiril ja finaalis olenemata eelturniiri tulemusest. No kuulge!

No comments: