Tuesday, December 16, 2008

16.12.2008

Mõtlesin, et kritiseeriks esmalt tänavust parimate maletegelaste valimisi, siis lugesin paari kommentaari Vaadeldajast ja sain aru, et asjal pole mõtet. Miks? Sest arvamusi on erinevaid ja olen kindel, et kes iganes need kandidaadid välja pakkus, on oma põhjendus sellele. Eks see jäägu kõigi enda arvata, kas see põhjendus on õigustatud või mitte.
Keskendun parem MALELE.
Hetkel on käimas siis 2 suurt turniiri: Hiinas, Nanjingis toimuv superturniir ja Maailma Grand Prix 3 etapp.

Nanjingis algab homme 2. ring. 1.ringi järel juhivad 3 punktiga 5-st Topalov, Aronian ja Bu. 1.ringi järel väga tõsiseid lahinguid ei ole olnud, võrdlemisi rahulikult on mängitud. Liidrid on läinud kõik samu radu pidi, 4 mängu viigistanud ja ühe võitnud. Topalov alistas 1.ringi viimases voorus Svidleri. Ja JÄLLE Grünfeldis ja JÄLLE kahides kvaliteedi.
Huvitav on näha üle pika aja tippturniiril Movsesiani mängu. Ja pole üldse pahasti mänginud, hetkel 2,5 5-st.

Maailma Grand Prix 3 etapil on mängitud 3 vooru. Täna tõusis liidriks Radjabov alistades valgetega viimasel ajal populaarsust kogunud Draakoni variandis Kazimdzhanovi. Tundus, et mõlemad mehed on varianti uurinud, aga ilmselge, et Radjabov põhjalikumalt, sest mängib ta ju ise mustadega seda vahetevahel. Radjabovile järgnevad Jakovenko, Grischuk ja Gashimov. Polegi enam midagi välja tuua, turniir veel suht noor ja kaader ka selline, et juhtuda võib kõike.

1 comment:

Anonymous said...

Loodetavasti, Siim, ei ole seost minu kommidega :D

Tegelt, kritiseerida ikka tasub, kui on olemas konkreetne vastulause v mingi selgem ettepanek ... selles mõttes ei tasu tagasi hoida. No, ma ise ka kritiseeriks nii mõndagi asja ... Teisalt on olnud selline imelik aasta ...